DutchDesignWeek

door okt 27, 20220 Reacties

DutchDesignWeek Eindhoven

Afgelopen zaterdag (22 Oktober) is de DutchDesignWeek geopend, hierbij maken wij onderdeel uit van de shitshow. De shitshow is een tentoonstelling die de bezoekers meeneemt op een reis van kont naar mond. Een collectie aan ontwerpers die zich bezig houden met de grote shitvragen leiden je langs alle stappen die nodig zijn om de voedselkringloop te sluiten. Bij de shitshow hebben wij veel aandacht getrokken en het is geselecteerd door omroepvpro in de top 10 tips voor de DutchDesignWeek. Wat hebben wij hier staan? Je raadt het misschien al maar wij hebben een mesokosmos bak met alle sensoren naar de DutchDesignWeek gebracht om meer te laten zien wat wij als bedrijf aan het doen zijn. Zo hebben wij ook een tablet met daarop de bloeddruk en hartslag van de mesokosmos.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Emiel Elferink:
“Met behulp van deze grote buizen met bodemmonsters kan vergelijkend onderzoek gedaan worden naar effecten van verschillende vormen van beheer, gewassen, toevoegmiddelen en combinaties daarvan op de bodem, het water, de biologie en de biodiversiteit. Dit alles onder dezelfde (klimatologische) omstandigheden. Zo kan ook de werking en functie van HUMAAN SUBSTRAAT worden onderzocht.”

Wij Staan nog op de DutchDesignWeek tot en met 30 Oktober.

Benieuwd naar wat er op het scherm dat aan de bak hangt geprojecteerd wordt? Bekijk hier het filmpje!

 

 

 

De mesokosmos die wij naar Eindhoven hebben gebracht naar de DutchDesignWeek komt uit Olterterp en komt van boer Kees van de Lagerweg’s land. De grondsoort waarop dit Engelse raaigras groeit is gooreerdgrond.