Vandaag werd de samenwerkingsovereenkomst getekend tussen Natuurlijk Bouwen b.v. en de gemeente Ooststellingwerf. Natuurlijk Bouwen b.v. is de samenwerking tussen bouwbedrijf Buiteveld, bouwbedrijf Doornenbal en aannemersbedrijf de Jong B.V. Hiermee is de samenwerking tussen gemeente én een unieke samenwerking tussen drie lokale bouwbedrijven, een feit. Ook met installatiebedrijf Bakker uit Oosterwolde sloot de gemeente vandaag een samenwerkingsovereenkomst. Zij zorgen voor de energiemaatregelen.
 

Natuurlijk Bouwen b.v. uit Oosterwolde bouwt Biosintrum

Een bijzonder moment voor alle partijen. Jakob Koopmans van Natuurlijk Bouwen b.v. “Uniek dat we dit in onze eigen achtertuin mogen bouwen.” Rob van der Hoek van Natuurlijk Bouwen b.v. vult aan: “Deze ondertekening is een afsluiting van een enerverend traject en het is het begin van een nieuwe toekomst. De omslag van traditioneel bouwen naar biobased bouwen. Een avontuur wat we samen aangaan.” 
 
 
<b>Biobased bouwen </b>
Biobased bouwen staat nog in de kinderschoenen. Biobased bouwen is een manier van bouwen die op de natuur gebaseerd is. Dit vraagt hele andere materiaalkeuzes dan bij een normaal bouwproject. Het Biosintrum bestaat straks voor 80% uit biobased materialen. De vloeren worden gemaakt van marmoleum, de duurzaamste vorm van vloerbedekking ter wereld. De muren bevatten cellulose van lokaal ingezamelde spijkerbroeken. Er wordt duurzaam ontwikkeld Accoya-hout toegepast. Ook het interieur wordt biobased gemaakt; van natuurlijke materialen, zoals stopcontacten van mais. 
 
 
<b>1 december start bouw </b>
Op 1 december begint de bouw van één van meest duurzame en innovatieve gebouwen van Europa. Een blikvanger die de ambities van de gemeente Ooststellingwerf op het gebied van biobased economy en duurzaamheid zichtbaar maakt. Het wordt een kenniscentrum en ontmoetingsplek voor onderwijs, bedrijfsleven en overheid. 
 
Op deze website leest u alles op het gebied van biobased economy, nieuws en activiteiten. En u kunt er de bouw op de voet volgen.