Storytelling: hoe breng je de juiste boodschap over?

De nieuwe gemeentetuin belooft een tuin te worden met een verhaal. De tuin moet een afspiegeling worden van de kenmerkende onderwerpen van de gemeente Ooststellingwerf. Op 14 december 2017 is in breed gezelschap nagedacht over deze onderwerpen. Studenten Sustainability in Hospitality and Tourism van Stenden Hogeschool zijn hier nóg dieper op in gegaan. 
 
Hospitality is Engels voor gastvrijheid. Precies wat onze vernieuwde gemeentetuin moet gaan uitstralen. Gastvrij om te leren over bijvoorbeeld het nut van biodiversiteit en de innovatieve projecten omtrent biobased economy in de gemeente. Maar de tuin kan ook dienden als onderdeel van hardloop- en wandelroutes. Daarnaast zouden de betrokken partijen (Bewonerscommissie BOON, kinderen van OBS de Toekan, het Stellingwerf College, Stenden Hogeschool en raadsleden) graag die tuin willen gebruiken als trouwlocatie en een plaats waar je kunt ontspannen. 
 
Vier verschillende onderwerpen samengeperst in één tuin. Hoe vertel je nu kort en krachtig aan inwoners van Ooststellingwerf maar ook aan de toeristen wat deze tuin in zijn macht heeft? Het antwoord op deze vraag werd gegeven door de studenten van Stenden Hogeschool uit Leeuwarden. In kleine teams hebben zij gewerkt aan een plan voor het verhaal van de tuin. Op 16 januari zijn de resultaten aan de gemeente gepresenteerd. Momenteel wordt gekeken op welke manier de creatieve ideeën van de studenten meegenomen kunnen worden in het project. 
 
Nader bericht volgt!