Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Symphony of Soils Symposium 2018

11 oktober 2018 @ 09:00 - 17:00

“While the farmer holds the title to the land, actually it belongs to all the people because civilization itself rests upon the soil.”

Gezonde bodems zijn cruciaal voor de toekomst van de landbouw. Maar bodems doen nog veel meer, ze zorgen voor betere waterberging, een betere waterkwaliteit, het vastleggen van CO2 en voor meer biodiversiteit. Het begrijpen van de diepgaande relaties tussen de bodem en zijn omgeving enerzijds en de samenhang tussen bodemchemie, biologie en structuur zijn cruciaal om ook in de toekomst op duurzame en veilige wijze voedsel te verbouwen. Zorgen voor een gezonde bodem biedt kansen voor de landbouw en de maatschappij.

Het Symphony of Soils symposium wil de bodem de waardering geven die het verdient. Middels inspirerende presentaties, discussies en workshops zullen de mogelijkheden die een gezonde bodem biedt voor een gezonde landbouw en een duurzame en gezonde voeding worden belicht. Met het Symphony of Soils symposium willen we daadwerkelijke verbetering van de bodem realiseren door elkaar te ontmoeten, van elkaar te leren en met elkaar in gesprek te gaan over hoe het anders en beter kan. Laten zien dat er een goed verdienmodel voor de boer mogelijk is en dat dit tegelijkertijd zorgt voor lagere uitgaven als samenleving.

Gegevens

Datum:
11 oktober 2018
Tijd:
09:00 - 17:00

Organisator

Kenniscentrum Bodem
E-mail:
info@kenniscentrumbodem